Erop uit

Erop uit

Le Cap d'Agde neemt een vooraanstaande plaats in binnen de wereld van dé badplaatsen aan de Middellandse Zee.

Er zijn zoveel leuke dingen te ondernemen en te bezichtigen in de omgeving. Klikt u op de links hieronder om ideeën op te doen:

Link naar: http://www.pontdugard.fr/fr
Link naar: http://www.carcassonne.org/carcassonne_NE.nsf/vuetitre/docpgeIntroVisiter
Link naar: http://www.nl.capdagde.com/het_canal_de_midi-modele01-927-NL-decouverte.html
Link naar: https://www.reserveafricainesigean.fr/
Link naar: http://www.nl.capdagde.com/
Link naar markten en fort brescou: https://www.nl.capdagde.com/te-doen/de-markten
Link naar: https://www.aqualand.fr/les-parcs,cap_d_agde.html
Link naar karten in de omgeving: http://www.kartingnumberone.com/
Link naar https://www.golfcapdagde.com/

Wijnboer in Agde

Domaine de Moure

U rijdt de camping af en gaat rechtsaf, bij de rotonde gaat u linksaf, u blijft de weg  rechtdoor volgen, u komt meerdere rotondes tegen. U volgt op de borden Agde/centre ville. Uiteindelijk komt u uit in Agde en ziet u de stadsmuur.
U komt op een rotonde en u gaat rechtsaf (1 kwart), op de rechterhoek zit het postkantoor, links ziet u water met een parkeerplaats ervoor. U blijft de weg volgen die een bocht naar links maakt. U gaat het spoor over. U blijft rechtdoor rijden (de weg slingert). Bij het bordje Florensac gaat u linksaf. Blijf de weg volgen totdat u aan uw linkerhand het bord Domaine de Moure ziet staan. U gaat hier linksaf, de weg is onverhard. Blijf de weg volgen en u ziet aan uw linkerhand de "winkel" waar u de wijn kunt kopen.

U kunt lege flessen meenemen, deze worden opnieuw gevuld. Ook kunt u flessen of een 5/10 liter pak met een kraantje kopen.

De historie van Domaine de Moure gaat terug naar 1116. In dat jaar werd een kerk en een klooster opgericht op de plek waar nu de gebouwen van de wijngaard staan.
De huidige gebouwen worden omringd door reusachtige bomen die voor veel schaduw zorgen. Vanaf de binnenplaats van het Domaine heeft u een prachtig uitzicht op de omringende glooiende heuvels.
De familie Charrin, de huidige eigenaar, heeft in 1960 de wijngaard van nieuwe druivenplanten voorzien. De wijngaard heeft een totale oppervlakte van 32 hectare.
Er wordt per jaar ongeveer 150.000 liter wijn geproduceerd. Deze wordt in de kelders van het Domaine opgeslagen in enorme vaten, waarvan sommigen wel 27.000 liter wijn bevatten.